بانکها سود تسهیلات را به 28 درصد افزایش دادند

اما مشاهدات میدانی نشان می‌دهد، حداقل شعب برخی از بانکهای خصوصی کف نرخ سود را به 27 درصد افزایش داده‌اند.
این درحالی است که برخی از بانکها نیز برای تجهیز منابع به پرداخت سودهای بالای 21 درصدی نیز روآورده‌اند، بنابراین پرداخت تسهیلات به وام گیرندگان با سودهای بسیار بالا قابل پیش بینی بود.
البته بانک مرکزی در پی تغییر عملی نرخ سود تسهیلات در برخی بانکها اعلام کرد: تغییر در نرخ سود بانکی در شورای پول و اعتبار مطرح نشده است و شورا مصوبه‌ای جدید دراین‌باره ندارد.
اما شاپور محمدی، معاون اقتصادی وزیر اقتصاد دیروز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران گفت: اینکه بازار خودش نرخ سود تسهیلات بانکی را تعیین کند، راهکار درستی است.
وی افزود: بانک مرکزی به عنوان یک نهاد نظارتی باید روی نرخ بین بانکی متمرکز شود.
وی تصریح کرد: این موضوع تأثیر منفی روی خروج پول از بانکهای مهم کشور بویژه بانکهای دولتی به سمت مؤسسات و نهادهای مالی ندارد بخصوص نهادهایی که تحت نظارت بانک مرکزی نیستند، بلکه باعث ایجاد سطح تعادلی در پرداخت نرخ سود تسهیلات بانکی خواهد شد؛ زیرا در این خصوص همه جوانب مربوطه مورد بررسی و توجه قرار می‌گیرد و فقط صرفاً به بحث پرداخت سود سپرده ها توجه نمی‌شود.


اطلاعیه‌ای که صحت نداشت
با این حال در پی تکذیب مسؤولان ظاهراً خبرگزاری تسنیم که برای اولین بار به موضوع پرداخت تسهیلات بانکی با نرخ 26 درصد پرداخته بود، با ارایه گزارش میدانی خود به دریافت سود بیش از 27 درصد از سوی بانکهای خصوصی اشاره کرده است. دراین باره تماس با شعب 6 بانک خصوصی نشان می‌دهد، کف نرخ سود در این بانکها به 27 درصد رسیده و ظاهراً بانکداران دولتی با افزایش نرخ سود تلاش کردند خود را به رقبایشان نزدیک کنند.
بانک مرکزی درحالی تغییر نرخ سود تسهیلات در شبکه بانکی را رد کرد که مشاهده‌های میدانی و تماسهای مردم افزایش نرخ سود تسهیلات به 26 درصد را تأیید می‌کند.
اقدام اخیر بانکها در افزایش نرخ سود تسهیلات در حالی رخ داد که بانک مرکزی از بهمن ماه سال 1390 تغییری در سیاستهای پولی و بانکی اعمال نکرده و بانکها را ملزم به اجرای بسته سیاستی- نظارتی همان سال کرده است.در بندی از این بسته بانکداران موظف شده اند که باید نرخ سود تسهیلات مبادله‌ای را تا سررسید دو سال معادل 14 درصد و برای سررسید بیشتر از دو سال معادل 15 درصد تعیین کند. همچنین در بسته سیاستی که توسط بانک مرکزی ابلاغ شده، آمده است که دامنه نرخ سود عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد میان مؤسسه اعتباری و مشتری 18 تا 21 درصد تعیین می‌شود.
اما گفت وگوی محمد حسن‌نژاد، عضو ناظر شورای پول و اعتبار پشت پرده افزایش چراغ خاموش نرخ سود تسهیلات بانکی را نمایان کرد، آنجا که حسن‌نژاد گفت، شورای پول و اعتبار به بانکها اجازه داده که به صورت توافقی نرخ سود بانکی را افزایش دهند.


پارسیان 27 درصد، پاسارگاد 28 درصد
در این باره یکی از شعب بانک پارسیان تهران فقط برای بازسازی مسکن مبلغ 30 میلیون تومان وام با نرخ سود 5/27 درصد پرداخت می‌کند. نکته جالب در تماس خبرنگار ما با شعبه این بانک خصوصی این بود که کارمند این شعبه درباره وضعیت نرخ سود در نظام بانکی بصراحت گفت، هم اکنون بانکهای ملی و سپه که بانکهای دولتی می‌باشند، نرخ سودشان را افزایش داده و به بانکهای خصوصی نزدیک کرده‌اند.
وی گفت: عملاً‌ در حال حاضر تفاوت چندانی میان نرخ سود بانکهای دولتی و خصوصی مشاهده نمی‌شود؛ زیرا اگر به سود 26 درصدی بانکهای دولتی کارمزد و سایر هزینه‌ها را اضافه کنیم، مشتری باید به منظور دریافت وام 27 درصد سود پرداخت کند.
بانک پاسارگاد، دیگر بانک خصوصی بود که کارمند این شعبه هم مانند سایر بانکهای خصوصی از بالا بودن نرخ‌های سود سخن گفت و اعلام کرد، کف نرخ سود در بانک پاسارگاد 28 درصد می‌باشد.
وی البته با تأکید بر اینکه تمام وامهای پرداختی در این بانک خصوصی مشارکتی می‌باشند، اضافه کرد: مشتری می‌تواند مبلغ 10 تا 20 میلیون تومان وام تعمیر مسکن را با سود 28 درصد دریافت کند، به شرط اینکه سند ملک آن به رهن بانک درآید.
کارمند یکی از شعب بانک سینا نیز می‌گوید، برای تسهیلات مبادله‌ای بر اساس معدل گیری از حساب مشتری نرخ سود و مبلغ وام مشخص می‌شود.
وی اضافه کرد: برحسب وضعیت معدل نرخ سود تسهیلات 14 تا 18 درصد محاسبه می‌شود . در این روش مانده حساب مشتری در مدت مشخصی لحاظ می‌شود و بعد از معدل گیری از وضعیت مانده حساب وی بر حسب جدولهای تعریف شده در بانک به وی تسهیلات پرداخت می‌شود.


اقتصاد نوین 28 درصد، بانک شهر 27 درصد
بانک قوامین که مدت زیادی نیست به جرگه بانکداران خصوصی اضافه شده، نرخ سود 5/26 درصد را برای تمام وامهای پرداختی تعیین کرده و به مشتری می‌گوید، باید برای دریافت وامهایی که آزاد می‌باشند (ظرفیت پرداخت این وامها وجود دارد) این نرخ را پرداخت کند.
بانک شهر نیز برای تمام مشتریان خود به جز کارکنان شهرداری نرخ سود 5/27 درصد را لحاظ می‌کند و به مشتری می‌گوید، کارکنان شهرداری به خاطر اینکه نامه رسمی از این سازمان می‌آورند، سهمیه دارند و نرخ سود تسهیلات آنها کمتر از مردم عادی است .
بانک اقتصاد نوین نیز دیگر بانک خصوصی بود که یکی از شعبه‌های آن در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه کف نرخ سود در این بانک خصوصی چه میزان است، اعلام کرد: کف نرخ سود برای تسهیلات پرداختی در این بانک 28 درصد می‌باشد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : دو شنبه 27 بهمن 1392برچسب:, | 23:54 | نویسنده : هــــفـــتــــکـل ســـــــلام |